Coertjens Vleeswaren

Coertjens Vleeswaren bracht aparte administratieve programma's samen om de efficiëntie drastisch te verhogen

Situatie

Theo Coertjens startte in 1956 als slager de productie van tal van vleeswaren. Zijn unieke recepten en visie werden al snel een referentie in de vleeswarenindustrie.  Heerlijke hotdogs, vol-au-vent, karbonaden en nog veel andere, ook vegetarische producten, behoren vandaag tot het repertorium.  

Uitgang

Tot 2018 werkte Coertjens met DBFACT voor de administratieve verwerking, en een apart WMS, speciaal aangepast aan hun behoeften. De twee bevatten tal van informatie, die dubbel bijgehouden werd. Naarmate de productie opgevoerd wordt, ziet men in dat het moeilijk wordt om in beide systemen de informatie in orde te houden.

De zoektocht naar een nieuw, efficiënt ERP systeem komt er aan. 

Actie

Een aantal ERP leveranciers passeren de revue bij de toenmalige CEO, Mr. Williaume. Uiteindelijk vanaf dan hebben we samen met PCS diverse conversies getest, lay-outs aangepast, parametrage uitgebreid, tot een werkende concept versie tot stand komt.

Op 1 januari 2022 is de overschakeling gebeurd. Alle grondstoffen met loten zitten in het systeem, aankopen gebeuren in het systeem, en de ontvangst wordt met alle loten geregistreerd. De grondstoffen worden verbruikt volgens aangeduide loten, eindproducten worden geproduceerd, met automatische lotnummers en afdruk van etiketten waar nodig. Ook het beheer van externe, meerdere magazijnen is  nu voorzien. Microsoft Power BI wordt ondertussen ingezet om nog bijkomende rapporten op te vragen, waar gewenst.  

Besluit

Door het uitgebreid converteren, testen en opzetten van een voorbereidend concept, is in geen tijd de administratie geïntegreerd en geautomatiseerd. 
Dankzij Sage 100 en vooral de constructieve samenwerking van interne mensen (Patrick, An-Katrien, Philip) én de software consultants van PCS is in geen tijd de administratie geïntegreerd en opgezet. Stabiliteit, nauwkeurigheid en rust brengen in de administratie. Missie geslaagd. Op naar de volgende stap: de digitale versnelling.  


Volgende