Stroombeveiliging

Stroombeveiliging

 

We bieden elektrische oplossingen aan om fysieke server(s) qua stroom te beveiligen. Een noodstroomvoeding of UPS treed meestal in werking zodra de gebruikelijke primaire voeding uitvalt.

Er zijn echter drie UPS topologieën:

•  Off-line UPS

Meest voorkomende UPS om PC's te beschermen tegen stroomuitval en stroomstoten. De off-line UPS (ook bekend als SPS, Standby Power Supply) staat uit, maar schakelt zeer snel in (binnen 2 tot 10 ms, afhankelijk van de kwaliteit van de module) bij een stroomstoring.

• Line-interactive UPS

Meest voorkomend in bedrijfsnetwerken en IT-applicaties. De line-interactive UPS heeft als voordeel dat ze de spanning "netter" maken. In de vorm dat ze deze sinusvormig maken en zonder spanningspieken voeden naar de aangesloten apparatuur. Als de spanning wegvalt dan zal deze UPS eerst omschakelen om de benodigde stroom te kunnen leveren.

Online UPS

Ideaal voor omgevingen waar elektrisch isolement noodzakelijk is of voor extreem gevoelige IT-apparatuur. In een online UPS, worden de batterijen altijd verbonden met de omvormer, zodat vermogensoverdrachtschakelaars overbodig zijn. Wanneer de stroom uitvalt, wordt de gelijkrichter eenvoudig uit het circuit gehaald en de batterijen houden de stroom stabiel en ongewijzigd. Wanneer de stroom is hersteld, hervat de gelijkrichter zijn taak en begint het opladen van de accu's. Het belangrijkste voordeel van een on-line UPS is een "elektrische firewall" tussen de binnenkomende netstroom en gevoelige elektronische apparatuur. De online UPS heeft vrijwel altijd "bypass" voorzieningen. Een automatische bypass wordt ingeschakeld als de UPS het gevraagde vermogen niet kan leveren, bijvoorbeeld wegens defect of overbelasting.

Een mechanische of handbypass wordt in professionele UPS systemen toegepast om onderhoud mogelijk te maken terwijl de achterliggende installatie in bedrijf blijft.