One Database Import

Het is vandaag een immense uitdaging om belangrijke informatie van artikelen up to date te houden.     De dynamiek van een artikel is zo groot dat iedere dag tal van artikelen aangepast moeten worden. Of het nu de prijs, de status, of de aankoopprijzen en/of de leveranciers zijn.   Het is een arbeidsintensieve taak geworden.

Daarom hebben we met de One Database Import gezorgd dat heel wat informatie volledig automatisch bijgewerkt wordt.

De One Database items zelf

Iedere dag (nacht) worden de gegevens van meer dan een half miljoen artikelen van de PIM van Euronics binnengehaald en verwerkt in een overzichtelijke lijst binnen DBFACT. Daarnaast wordt veel ‘randinformatie’ ook bijgewerkt (zie verder).

Van een tienduizend artikelen hiervan worden ook de prijzen in detail opgevolgd en bijgewerkt. Dit staat in de One Database bekend als de ‘Price Monitor’.  Bij de items waar de Price Monitor aangevinkt staat, weet je als gebruiker dat de prijs door de centrale is gecontroleerd via de Spyders op het internet.    Daardoor weten we dat de getoonde prijs ook een echte markt conforme prijs is.

De vernieuwde hiërarchie in de groepenstructuur wordt automatisch overgenomen en gebruikt in de One Database.

 

De DBFACT Artikelen: creatie / update

Met de nieuwe One Database kan je niet alleen snel artikelen creëren.  Je kunt ook belangrijke informatie automatisch laten wijzigen.

  • De Aanbevolen verkoopprijs wordt automatisch overgenomen uit de ‘recommended supplier price’
  • De winkelprijs kan – indien price sync aan staat – automatisch bijgewerkt worden
  • Leveranciers met hun respectievelijke referenties worden eveneens automatisch bijgewerkt

De DBFACT Groepen

Er is sinds 2017 een gestandardiseerde groepenstructuur binnen de Euronics groep aanwezig.  Deze groepenstructuur kan ook

 

De DBFACT Soorten

Bij Euronics zijn een aantal soorten vast gedefinieerd. Deze worden bij het gebruik van de One Database automatisch aangemaakt en gebruikt voor de creatie van de artikelen.

 

De Merken

Alle merken zijn in de centrale gekend met een code (BrandKey) en de merknaam zelf (BrandName).  Beide worden afgetoetst aan de lijst van merken binnen DBFACT. U vindt

  • BrandKey wordt overgenomen in de REF1 bij de merken
  • BrandName wordt overgenomen als de merk omschrijving zelf

Als een merk niet bestaat, wordt deze automatisch aangemaakt. Bestaat ze wel, maar er is een verschil tussen de referentie en de omschrijving, wordt de omschrijving automatisch aangepast.

 

De Kostendefinities

 

De Kostendefinities voor Recupel, Bebat etc. worden automatisch aangemaakt en overgenomen.

 

 

Scroll naar boven