In DBFACT bestaan betalingsvoorwaarden met respectievelijke codes.  In Sage 100 is dit uitgebreider via de zogenaamde ‘Betalingsmodellen’.   Deze vindt u onder Structuur – Boekhouding – Betalingsmodellen. Een betalingsmodel beschikt over een ‘naam’, en dan een stapsgewijze manier van verwerken van de bedragen.

 

Sage 100 DBFACT Opmerking
Benaming  Omschrijving betalingsvoorwaarde Wordt letterlijk overgenomen uit DBFACT.
Rooster
Waarde  Vb: 50 %   of <> bij <> wordt het ‘saldo’ van de te betalen opdracht geregistreerd. In DBFACT was het niet mogelijk om dergelijke modellen te registreren. In Sage 100 kan men meerdere vervaldagen registreren, aan een document gekoppeld. Zo kan men bij een factuur bv. vastleggen dat 30 % binnen de 8 dagen wordt betaald, 60 % binnen de 30 dagen en nog eens 10 % binnen de 60 dagen.
Dag Aantal dagen
Voorwaarde  zie betalingsconditie ‘soort’ :

Factuuradtum -> nettodagen

Einde maand -> einde maand

Einde kwartaal -> einde maand

Kan bestaan uit

  • Nettodagen
  • Einde kalendermaand
  • Einde maand
De  –
Betalingswijze  – Best leeg laten, om dit eventueel later te koppelen aan een betalingswijze. In dat laatste geval leggen we immers op dat er ‘verplicht’ betaald moet worden op een bepaalde manier.

 

In DBFACT kunt u voor de kassa ook ‘andere’ betalingen definiëren. Dit staat bv. voor de kaarten als Bancontact, VISA, Cheques, Cadeaubonnen etc. Deze worden in Sage 100 gedefinieerd onder ‘Over de onderneming’ -> icoontje ‘Derden’, en dan ‘Betalingswijze.  Deze worden manueel ingebracht en geparametriseerd. Op deze locatie in het programma wordt ook het journaal gekoppeld dat gebruikt wordt voor de registratie van deze verrichtingen.

Scroll naar boven